19.08.2008 22:07

Vrtek v Poznani

V neděli desátého srpna byl v samotném centru Velkopoského vojvodství zahájen VIII. Światowy Przegląd Folkloru INTEGRACJE 2008. Vedle domácích souborů se během festivalových programů poznaňskému publiku, ale také divákům v Lešně (Leszno), Hnězdnu (Gniezdno) a Wronkach, představily také soubory Kitka z Makedonie, Seltinis z Litvy, soubor Národní baletní školy z Albánie a soubor Bornova Halk Egitim Merkezi z Turecka. Českou část Slezska a tedy také Českou republiku reprezentoval opavský Vrtek.
Hlavní myšlenkou mezinárodního festivalu Integracje není pouze ukázat divákům tance jednotlivých národů, ale přiblížit také jednotlivé kultury, často z odlehlých koutů světa. Proto večery patřily jednotlivých souborům. Pro samotné účastníky festivalu byl také připravený bohatý doprovodný program – návštěva pivovaru Lech, poznaňské zoologické zahrady, staré části města aj.
O týden později, v neděli osmnáctého srpna se v Poznani na náměstí „Wolności“ konal, do posledního světýlka, tanečního kroku a zahrané noty scénáristicky promyšlený finálový koncert nazvaný „Muzyka w folklorze świata“, při kterém jednotlivé soubory předvedli to nejlepší ze svého repertoáru. Příjemnou atmosféru podpořilo nejen zaplněné náměstí folkloru fandících diváků, ale především také po dvou dnech na poslední chvíli vyjasněná obloha.

—————

Zpět


Kontakt

Soňa Wenzelová

Mánesova 27
746 01 Opava
Česká republika


+420608457564